Translate

12 december 2006

Fotoalbum

Foto van het album van mijn overgrootmoeder: Ard Hesselink

Wat ik al een hele tijd van plan was heb ik nu gerealiseerd: een internetalbum met oude foto's van personen, die in mijn bestand van genealogische gegevens voorkomen. Het heeft ook daarom even geduurd, omdat ik niet goed kon besluiten, welke vorm ik zou kiezen. Zet ik het album op een externe server (zoals Flickr), of op mijn eigen domein? En welke software gebruik ik dan? Als goede Hollander heb ik het ook nog graag gratis, maar zonder de nadelen daarvan, zoals pop-ups, banners, etc. Verder zou ik het zo interactief mogelijk willen hebben, dus met de mogelijkheid om als bezoeker een commentaar bij een foto te schrijven. Heb wat geëxperimenteerd met JAlbum, maar ik vond het resultaat niet geweldig, ook al omdat ik zelf niets bij de afbeeldingen kon schrijven en commentaren van anderen ook al niet gaan. Flickr is een echte fotosite, maar ik mis daar het albumidee. Uiteindelijk heb ik dan gekozen voor Picasa Webalbums en ben eigenlijk erg tevreden met het resultaat. Natuurlijk blijft er altijd nog wel iets te wensen over, zoals de mogelijkheid stukjes HTML op te nemen (links naar andere sites bv.), en ook de ruimte voor een toelichting bij de foto's is helaas niet onbeperkt. Maar toch! Neem een kijkje en hou de ontwikkelingen in de gaten. Het album tot 1900 wordt nog verder aangevuld en er komen zeker nog albums bij voor de periodes 1900-1925 en 1925-1950.

Geen opmerkingen: