Translate

21 april 2007

Gens Nostra 60 jaar

Sinds heel wat jaren ben ik lid van de Nederlandse Genealogische Vereniging. Mijn lage lidmaatschapsnummer 103262 getuigt daarvan. De vereniging geeft sinds 1946 het maandblad Gens Nostra uit en in 1997 werd een dubbel CD uitgegeven met de eerste 50 jaargangen. Natuurlijk heb ik deze toen aangeschaft. Nu heb ik ook de DVD gekocht, waarop de jaargangen 1946-2005 staan ingescand, allemaal in PDF formaat. Vandaag kwam deze binnen en ik heb het schijfje gekopieerd naar de harde schijf op mijn PC en ook de index gedownload. Dit gezipte bestand vervolgens uitgepakt naar de programmamap en zie daar, het werkt allemaal perfect. Ook het zoeken gaat snel. Net zat ik mij af te vragen, wat ik zal doen met de originele DVD, die ik eigenlijk niet meer nodig heb. Wel, deze is bied ik aan voor €12,00, incl. porto naar Nederland, bij betaling vooraf (ik heb er €20,26 voor betaald). Een 1 dag oud tweedehandsje, zo uit de showroom! En al die oude losse nummers gaan maar naar het oud papier, of wil iemand deze gratis bij mij komen afhalen? Wie belangstelling heeft sture een mailtje. Vanaf volgende week dinsdag ben ik trouwens 3 weken met vakantie, dus schieten ook de blogbijdragen er enige weken bij in. Tot half mei!

P.S. De DVD is inmiddels (24.4) verkocht.

Afbeelding: Het decembernummer van 2005.

3 opmerkingen:

Richard Keijzer zei

Perfect,

Eindelijk een index op die DVD. De moderne versies van Adobe hebben wel de mogelijkheid om full-text te zoeken, maar dan ben je toch wel een half uurtje bezig. Ik zal mijn DVD ook omzetten naar de externe harde schijf en de zojuist gedownloade index erbij zetten. Maar, even een woordje van waarschuwing, wat doe je als je onverhoopt een disk-crash krijgt? Dan ben je de inhoud van de DVD kwijt en omdat je het schijfje in de verkoop hebt gedaan kun je de bulk niet snel even herstellen!

Anoniem zei

DVD Gens Nostra index

Met veel belangstelling dit stuk over Gens Nostra gelezen. Sinds gisteren heb ik ook de DVD in huis. Ik heb geprobeerd de index te downloaden, maar de link werkt niet meer. Hoe kan ik daaraan nu nog komen? Graag bericht naar mijn e-mailadres (de x voor het apestaartje weglaten!): CornelisHWvandenBergx@euronet.nl.
Hartelijk dank!

Cornelis van den Berg 17 aug. 07

Cornelis van den Berg zei

Mijn e-mailadres is veranderd in chwvdblaatditmaarweg@gmail.com. Ik heb de index op mijn PC geplaatst totdat een crash die deed verdwijnen. Ik ben dus nu zelf weer op zoek naar de index bij de Gens Nostra DVD. Wie kan mij daaraan helpen?