Translate

13 maart 2009

Ik en de wereld

Vandaag is Seb, mijn kleinzoon van ruim 2 1/2 op bezoek en hij vond het best wel leuk, wanneer opa iets zou gaan voorlezen. Gelukkig zag ik een groot kleurig boek liggen, dat ik heel wat jaren niet meer had ingekeken: "Ik en de wereld - actieve encyclopedie voor jongens en meisjes" van R. Schiavo Campo en S. La Bella, Nederlandse bewerking Mies Bouhuys (toevallig een ver familielid van mij, vorig jaar overleden). Uitgeverij De Haan (Unieboek), Bussum (1975). Een heel leuk boek, maar Seb vond er niet veel aan. Hij is er ook nog iets te klein voor en bovendien was hij al een beetje moe en momenteel doet hij een dutje.... Maar opa vond het dus wel leuk, en zeker de bladzijden 29-33. Daar wordt voor kinderen uitgelegd, wat familie betekent en hoe stambomen in elkaar zitten. Omdat dat inderdaad best wel lastig is om uit te leggen, heb ik de betreffende pagina's maar gefotografeerd en bij dit verhaaltje geplaatst. Zodat ook mijn lezertjes voortaan dit moeilijke onderwerp ietsje gemakkelijker kunnen verklaren. Doe uw voordeel met deze stoomcursus genealogie voor uw kinderen of kleinkinderen (en voor uzelf?), noodzakelijk ook om deze boeiende hobby niet uit te laten sterven. Sportclubs doen ook aan jeugdopleiding! (De plaatjes komen lekker groot op het scherm als je er met de muis op klikt).

7 opmerkingen:

Bas Lems zei

Leuk Gijs, ik kende dat boek niet.
Het mooiste vind ik de opmerking op de laatste pagina, onder die stamboom: 'En zo zou het makkelijk moeten zijn'. Let wel: moeten zijn!

Anoniem zei

Ik ben op zoek naar een tekst vertaald door Mies Bouhuys, Il saggiatore (??) over het Ik (ik en de wereld; over ik en de koning, en dat als een koning pijn heeft, dat voor die koning hetzelfde is als voor de ik. Staat dat toevallig in het boek dat hier beschreven wordt? Ik heb er hele warme herinneringen aan, aan die tekst. Mocht het zo zijn, zou ik die twee bladzijden mogen ontvangen?
Karen

Marinus Inc. zei

Heel leuk, dit is namelijk HET boek uit mijn jeugd.

Was al een tijdje op zoek naar het boek sinds de verhuizing bijna twee jaar geleden maar hij is spoorloos!!

En waarempel, zie ik het boek ergens te koop liggen voor 7,50! Meteen gekocht :)

Ben nu 25 en heb geweldige herinneringen aan het boek. Vooral over de snelste dieren! De zwaluw kon geloof ik 97km/h vliegen ofzo, en het jachtluipaard is het snelste landdier met 65km/h ofzo.

Vanavond weer lekker verder lezen in mijn boekie!!!

Anoniem zei

Wat geweldig om via Google direct bij dit boek uit te komen. Ik ben er naar op zoek. Eén van de kinderen, 40 jaar nu, had het vroeger en vroeg of het nog bij ons in huis stond. Helaas niet. Hoe zou ik er aan kunnen komen?

Anoniem zei

Leuk om te zien dat ik niet de enige was die dit boek helemaal geweldig vond. Mijn zoontje van 7 leest nu regelmatig met veel plezier in mijn oude boek. De onderwerpen zijn nog net zo interessant en tijdloos als toen ik het kreeg in 1976...

Anoniem zei

dit boek zoek ik al jaren, vandaag de eerste positieve reactie van google

Unknown zei

Het is een heel oude vraag die ik nu pas lees. Hrt staat indwrdaad in dit bork. Mail me als je het verhaal wilt hebben.