Translate

7 november 2007

Vastlopers

Soms zoek ik al jaren zonder enig succes naar gegevens over een bepaalde persoon. Echte vastlopers dus. Kunt u de motor weer vlot trekken? Kijkt u eventueel nog even in de database voor de verdere relaties:

PHILLIPSON x LATTEN: Nicolaas Hendrik Phillipson (geb. ca. 1700) en zijn vrouw Sara Latten of Latting. Vanaf ca. 1725 woonden zij in Naarden, waar zij in 1732 overleed. Wie heeft gegevens van voor 1725?
BOEKHORST x TIJSENS: Wie waren de ouders van Hendrik Boekhorst en van zijn vrouw Johanna Tijsens? Zij (onder-)trouwden in 1695 in Zutphen en Deventer.
"ZIJP IN HET HESSEN": Jurriaan ('Iwan') Jorda(a)n moet ca. 1755 in 'Zijp in het Hessen' zijn geboren. Welke plaats wordt daarmee bedoeld? Vermoedelijk omgeving Kassel.
AENSORGH: Begin 17e eeuw woonden mensen met de naam Aensorgh/Aensorgen in Dordrecht en Brielle. Ongetwijfeld aan elkaar verwant, maar waar zit de 'missing link'?
VAN BAALEN: Marietje van Baalen tr. Alkmaar 8-1-1764 Willem Venker. Eventueel is zij een dochter van Marcus van Baalen en Amerante Jacoba Pieters. Wie kan dit bevestigen? En waar kwamen deze dan vandaan? Afgaand op de namen van haar kinderen zou haar vader ook een Johannes kunnen zijn.
VAN IRTE: De Amsterdamse wijnkoper Lambert van Irte/Jerten zou rond 1687 in Zwolle geboren moeten zijn, maar een doopinschrijving is daar niet te ontdekken. Zelfs de familienaam komt in deze tijd niet voor (wel enkele eeuwen eerder, zelfs met dezelfde voornaam!). Wie kent zijn ouders?
VAN KESTEREN x VAN STADEN: Nadere gegevens over het echtpaar Cornelis Woutersen van Kesteren en Anna Maria van Staden zijn niet te vinden. Zij zijn rond 1690 getrouwd, mogelijk te Veenendaal. Op 6-3-1692 lieten zij daar dochter Marretien dopen, zoon Jan zou in Amersfoort geboren moeten zijn. Mogelijk Luthers. In de Gelderse plaats Kesteren geen passende Cornelis Woutersen gevonden.
VAN DER MAEDE: Adriaen van der Maede/Maade/Made ging op 30-1-1768 te Oosterhout (NB) in ondertrouw met Cornelia Damen. Hij zou afkomstig zijn van Terheijden, maar ik kan hem daar niet ontdekken in de archieven. Wie helpt?
DE VRIJ:Wie zijn de ouders van Neeltje Daniels de Vrij, die rond 1732 trouwde met Andries Willems Venker, vermoedelijk te Alkmaar? De wijnkoper Daniel de Vrij (begr. Alkmaar 29-9-1752) en Maartje Cornelis Speelder zijn het in ieder geval niet! Het kan heel goed zijn, dat Daniel is gedoopt te Amsterdam op 7-12-1689 als zoon van Daniel de Vrij en Neeltje Teunis. De namen van de kinderen van Neeltje Daniels sluiten hier naadloos bij aan!

5 opmerkingen:

Ineke zei

Hallo Gijs,

Heb jij intersse in ene Johannes Hesseling overleden 1-9-1765 Bergen hij is RK en zat ook in Zwaag. oa. Admodum Reverendus Dominus Gijsbertus Kuijter: ut notat Rdus Abmodum Dominus Joannes Hesseling Anno 1751mo, ante Noventum hinc decessis Naerdenum Cuijns successor ego Joannes Hesseling. in het jaar later word er bijvermeld dat hij is overleden in Bergen. Je kan het vinden op VPND Zwaag doop RK 1747-1762
groetjes,
Ineke

Unknown zei

Beste Gijs,
Ik zag dat jij enige tijd geleden als vastloper noemde :ZIJP IN HET HESSEN": Jurriaan ('Iwan') Jorda(a)n moet ca. 1755 in 'Zijp in het Hessen' zijn geboren. Welke plaats wordt daarmee bedoeld? Vermoedelijk omgeving Kassel. Ik vraag me af of je daar al informatie over hebt gekregen,ik ben namelijk met dezelfde vastloper bezig,en verdere gegevens over deze Jorda(a)n zijn natuurlijk ook welkom. m.vr.gr Henk Jordan

Gijs Hesselink zei

@Henk
Nee helaas, geen nieuws op dit gebied. Ik wil nog eens verder duiken in de gegevens van mogelijke familieleden, zoals Coenraad (Conrad) Jordan. Dat heb ik nog niet uitputtend gedaan. Misschien kun je me even mailen.

Unknown zei

Beste Gijs, ik zie nu pas jouw berichtje n.a.v. vastloper Zijp Hessen. Ik heb vrij veel info over de fam. Jordan uit Hessen Kassel,Coenraad en Daniel.
Mijn e.mail = h.jordan2@chello.nl
wellicht kunnen we elkaar aanvullen met gegevens m.v.gr. henk jordan

Anoniem zei

Dag Gijs,

waarschijnlijk weet je het al, maar in de buutschap/marke Lenthe in de parochie/schoutambt/gemeente Dalfsen lag een hof/havezate/kasteel Irthe. 't Is in ieder geval dicht bij Zwolle.