Translate

29 maart 2006

Dooie Dorus

Onlangs kreeg ik van iemand de tip om de website DeadFred te bezoeken en dat bleek een heel interessant project te zijn. Het is namelijk vooral een genealogisch fotoarchief met tienduizenden afbeeldingen van personen. Het gebruik is geheel gratis. Zelf heb ik een aardig aantal zeer oude familiefoto's, die heel goed op zo'n site zouden passen. (Als voorbeeld hierbij een portret van mijn betovergrootvader Herman Gijsbert Keppel Hesselink (1811-1888) omstreeks 1870). Mij is niets dergelijks in het Nederlandse taalgebied bekend en ik vraag mij af, of er hier behoefte aan bestaat en mensen (dus niet alleen genealogen!) het leuk zouden vinden hun oude familiefoto's op zo'n site te zetten. Werknaam: Dooie Dorus! :-) Wat dunkt u?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het valt mij op dat er weinig reacties zijn op jouw weblog. Ik hoop niet dat dat jou ontmoedigt om te blijven schrijven want ik lees je weblog graag.
Ook ik heb een aantal oude foto's met onbekende personen. Ik weet niet goed waar ik ze het beste kan onderbrengen. Het gaat om Nederlandse (Groningse) personen en de website DeadFred lijkt mij meer Amerikaans georienteerd. Een Nederlands initiatief zou ik dus toejuichen.
groeten,
Alke

Gijs Hesselink zei

Bedankt Alke voor je hart onder de riem? Inderdaad had ook ik meer reacties verwacht op dit blog, maar een aantal komt ook nog per email. En ik ga gewoon stug door, ik weet, dat ik een aantal trouwe lezertjes heb.