Translate

14 januari 2007

Revamp

Hoewel een genealoog vaak in het verleden zit te spitten, moet hij ook met zijn tijd mee kunnen gaan. Vandaar dat ik na twee jaar GIJS'geneaLOG het nodig vond het aanzien van het blog te moderniseren. Amerikanen hebben daar een mooi woord voor: Revamp. De typische kenmerken van het 'merk', zoals kleurstelling en lettertype, worden daarbij behouden. Zodat het goed herkenbaar blijft. Trouwe bezoekers (en die zijn er, met dank!) zullen dit meteen hebben opgemerkt. Dat wil niet zeggen, dat de ultieme vorm al is gevonden, er zal de komende dagen nog aan worden gesleuteld. Omdat ik geen heel erg ervaren websitebouwer ben zal dat nog moeite genoeg kosten. Maar al doende leert men en u bent gewaarschuwd.

Dan wil ik de gelegenheid te baat nemen u te wijzen op een andere revamp, nl. de geheel herziene uitgave van de gids "Internet bij stamboomonderzoek" samengesteld door Yvette Hoitink en Jeroen van Luin. Het is online te bestellen via het CBG. De boekhandel kan het ook leveren, maar dan moet u een andere kleur van het kaft voor lief nemen (Bruna, ISBN 9789022950241, paperback, prijs €12,95). GIJS'geneaLOG wordt daarin lovend genoemd (alweer dank!). Zoals u allicht weet heeft stamboomonderzoek er met de komst van internet een dimensie bijgekregen. Deze gids beschrijft de vele mogelijkheden die internet biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde stamboomonderzoeker, zoals begin van het stamboomonderzoek, online onderzoek op Nederlandse en buitenlandse websites, archiefbezoek voorbereiden, publicaties van anderen zoeken, aanvullende informatie zoeken, beeld- en mediabanken, publiceren en uitwisselen van gegevens.

De auteurs zijn beiden ervaren stamboomonderzoekers en werken als ICT-adviseurs voor het Nationaal Archief. Met de technieken en websites die de auteurs aanreiken kunt u zelf aan de slag met uw familiegeschiedenis. Houdt u mij op de hoogte van uw vorderingen?

1 opmerking:

Yvette Hoitink zei

Leuk dat je ons boekje noemt, Gijs. We besteden daarin ook aandacht aan nieuwe trends, zoals genealogische weblogs. Gijs' Genealog is daar een mooi voorbeeld van!