Translate

6 december 2006

Andere blogs

GIJS'geneaLOG is nu bijna 2 jaar online en is daarmee al een echte veteraan in genealogieblogland. Een tijdlang was het bijna alleen op de wijde vloer, afgezien van een aantal, dat zich uitsluitend op de eigen familie richt. Dacht ik tot vandaag. Want nog iets ouder blijkt Michel Vuijlsteke's weblog te zijn, en verdraaid, qua opzet lijkt het wel een beetje op dat van mij. Helaas is de laatste bijdrage al weer van enige tijd geleden.

De laatste maanden echter kwamen er een paar bij en ik wil u graag naar deze nieuwe 'concullega's' doorverwijzen.

Daar is bijvoorbeeld Trace your Dutch roots - A weblog by Henk van Kampen, geheel in het Engels en met name gericht op Amerikaanse genealogen, die hulp nodig hebben bij het onderzoek naar Nederlandse voorouders. Een blog van het type informatie en educatie. Ik heb er met genoegen kennis van genomen.

Blog Coret vind ik een echte aanwinst. Het is er een van het type informatie en opinie. Bob Coret is verder een zeer ervaren genealoog en informatietechnoloog. Hij stelt zijn computerkennis ook en vooral ten dienste van de genealogiebeoefening in het algemeen, wanneer ik denk aan zijn diverse projecten op dit gebied. Surf maar eens naar zijn website.

Helemaal nieuw is De stamboom op het spoor van Richard Keijzer. Het moet zich verder nog ontwikkelen, maar Richard kennende komt dat wel goed. Hij is altijd zeer behulpzaam bij vragen en is een bevlogen genealoog en fotograaf. Deze bevliegingen verbindt hij bijvoorbeeld bij het fotograferen van genealogisch waardevol archiefmateriaal.

Een speciaal geval is het weblog Stichting voor Surinaamse Genealogie. Het biedt vooral informatie.

Als achtergrondinformatie voor de genealogisch geïnteresseerde is Eric Hennekam Agora een bezoek waard. Eric is archivaris en is gewoon gek van zijn vak. Informatief, maar nogal specialistisch. Niet alleen voor genealogen, maar ook voor bv. onderzoeksjournalisten.

Tenslotte een Belgisch product: Op zoek naar mijn roots - Genealogisch tips en weetjes. Wat de naam al zegt, vooral informatie. Ik vind het heel geslaagd.

Het woord 'concurrenten' had ik al tussen aanhalingstekens gezet. Want ik heb niets gevonden, dat een vergelijking met GIJS'geneaLOG kan doorstaan. Het is net allemaal een beetje of heel anders. Ik wil graag familieleden en alle overigen een plezier doen. Laagdrempelig over stamboomonderzoek informeren, soms met een stevige knipoog en een vleugje humor. Binnenkort voor het derde jaar alweer. Geeft u even door, wanneer u de uitdaging een genealogieblog te beginnen hebt aangenomen?

Geen opmerkingen: